Bitcoin

Är Bitcoinförbud i USA inte längre en möjlighet?

Juli 21, 2020

Ett riktigt Bitcoinförbud i USA är förmodligen en saga historia eftersom kryptot har gett regeringen tillräckligt med skäl att existera med den amerikanska dollarn samtidigt, säger Digital Currency Groups verkställande direktör, Barry Silbert.

Bitcoin Future resa hittills har varit något mindre än en berg-och dalbana. Från ena sidan betraktas det som den mest kraftfulla investeringstillgången och en potentiell säkring mot överhängande inflation som COVID-krisen åstadkommer; Trump-administrationen har inte heller lämnat en möjlighet att fördöma den.

President Trump har hittills hävdat att Bitcoin aldrig skulle kunna ta plats för den amerikanska dollarn och rådde sin finanssekreterare Steve Mnuchin att överväga ett Bitcoin-förbud för att få en konkurrensfördel medan han förhandlade om ett handelsavtal med Kina 2018.

Varmer Washington upp till krypto?

Enligt Silbert, eftersom stora Wall Street-företag och Washington DC värmer upp till idén om krypto, är ett absolut Bitcoin-förbud osannolikt.

För första gången sedan starten uppfattas inte längre Bitcoinförbud som upplevd risk. Den andra kvartalsrapporten från gråskala Investeringar visar att det finns tillräckligt med institutionella intresse för krypto trots den pågående krisen. Jag är försiktigt optimistisk när det gäller förändringar i lagstiftningens syn på Bitcoin.

Uppenbarligen är en av orsakerna till att Bitcoin-förbudet ser bort från listorna från och med nu det katastrofala Twitter-hacket från förra veckan som komprometterade Twitter-kontona för några av de mest framstående ansikten i landet. Även om hackarna lyckades samla över 100 000 dollar i Bitcoin var det Twitters säkerhetssystem som lockade all kritik.

Twitter-hack var bra för Bitcoin, Silbert

Efter hacket handlade orden från de offentliga personerna i Washington allt om slapphet i Twitter: s säkerhetspolitik , och ingen talade om hur det möjliggjordes med Bitcoin. Det faktum att Twitter är under mer granskning än Bitcoin och att tillsynsmyndigheterna ännu inte har hoppat på bandwagon för Bitcoin-förbud, antyder möjligen att det finns en större chans att acceptera.

Twitter-hacket har utsatt sårbarheter med centraliserade system. Med tanke på attacken mot det centraliserade säkerhetssystemet kommer investerare att fokusera mer på integritetsteman. Och det är här decentralisering kommer att visa sig vara en spelbytare.

Bitcoinförbud är inte längre ett problem

Silbert tror också att det finns tillräckligt stöd för Bitcoin inom regeringen i dag. Policymakers överväger inte längre att förbjuda det eller sätta begränsningar för det. En betydande del av denna framgång kan skyldas det arbete som gjorts av Coin Center , en Washington-baserad ideell inriktning på policyer och regler för cryptocurrencies, sade han.

Cryptocurrency industrin går bra. Idag är vi på ett mycket bättre ställe, i relation till tillsynsmyndigheterna, än vad vi var när vi började. Tack vare det anmärkningsvärda arbetet som sådana organisationer gör för att öka medvetenheten bland lagstiftare. Vi kan nu säkert anta att det mycket fruktade katastrofala Bitcoin-förbudet ligger bakom oss.